Header Graphic

Home Page foto album video gastenboek Website Sven Hartevelt

 

 

 

 de juiste fles

 

 

Al voor de geboorte hadden wij besloten dat Elise geen borstvoeding zou krijgen. Bij Sven hebben we dit wel geprobeerd maar de borstvoeding kwam maar niet op gang waardoor we alsnog over moesten op flesvoeding.  

Bij sven hadden we al ervaring opgedaan met de zoektocht naar de juiste fles en wisten dat dit per baby verschillend is.  

Hieronder het verhaal hoe we met Elise aan het zoeken zijn geweest.   

 

 

 

 

 

 nutrilon standaard

 

Elise is direct van af de geboorte aan de nutrilon standaard gegaan. In het ziekenhuis eers in kleine glazen flessen waar al opviel dat ze snel de fles leeg had.  

Bij thuiskomst een poging gedaan met de fles van difrax en al snel bleek dat ook deze nog te snel was voor Elise.  

 

 

 difrax fles

infacol

 

 

Verschillende spenen uitgeprobeerd maar Elise deed nog steeds te kort over de fles. Al snel kreeg ze hierdoor last van krampjes.  

De krampjes werden op een gegeven moment zo erg dat er geadviseerd is om voor de fles een beetje infacol te geven dit helt tegen de baby krampjes en inderdaad werd Elise na gebruik van de infacol iets rustiger.  

 

Toch waren wij als ouders en de kraamverzorging nog niet tevreden over de snelle marnier waarop Elise haar fles leeg dronk en zijn we over gegaan op de flessen van avent ook deze weer geprobeerd met verschillende spenen . het leek als of de flessen van avent ieder geval iets minder snel leeg waren dan die van difrax maar de kleine meid leek ook meer kramp te hebben dan bij de flessen van difrax.  

 

 

 

avent fles

dr brown

 

 

De kraamhulp stelde een ander merk fles voor die van Dr. Brown deze flessen zouden vooral bij baby’s met darmkrapjes grote voordelen hebben.  

Papa de stad in voor weer een nieuwe fles en na thuiskomst werd deze direct uitgekookt om te kunnen worden gebruikt.  

En inderdaad Elise dronk rustiger was meer voldaan en sliep beter na dat we over zijn gegaan op deze fles.  

 

 

De infacol kon worden afgebouwd en het zag er allemaal gunstig uit. 

 

infacol

 

 

 

 nutrilon omnio

 

 

Toch werd Elise weer onrustiger en al snel bleek wat het probleem was, Elise had last van een te harde ontlasting.
dit zou een bijwerking kunnen zijn van de infacol maar ook na het volledig stoppen met de infacol bleef de ontlasting te hard.
 

In overleg met de kraamhulp en de verloskundige is besloten om Elise aan de nutrilon omneo voeding te brengen. 

 

Deze voeding is speciaal voor baby’s met buikkrampjes en of moeilijke ontlasting.  

Na deze voeding in huis te hebben gehaald begon de zoektocht opnieuw de dr brown fles die het zo goed deed bleek voor Elise niet geschikt met de nieuwe voeding ook met een andere speen er op was de fles of te snel of te langsaam.  

Dus maar weer proberen met de difrax en de avent  maar ook deze flessen zorgden er niet voor dat Elise een rustig voldaan gevoel had na de voeding.  

 

 

 tommee

 

Dus nogmaals naar de stad en kijken wat er nog meer mogelijk is.  

En thuis gekomen met een fles van Tommee Tippee speciaal met een lage doorstroomsnelheid.

Uiteindelijk is dit de fles die ze nu heeft en die het goed doet we hebben nu zo veel type flessen in huis dat mocht Elise weer van voeding veranderen we altijd wel een fles hebben die er bij past.  

 

 inmiddels is de voeding verhoogt en hierdoor heeft elise weer wat meer moeite om haar fles leeg te krijgen steeds viel zij in slaap tijdens het voeden waardoor wij weer terug zijn gegaan naar de difrax fles.

deze is inderdaad iets sneller dan de tommee fles maar door de grotere hoeveelheid voeding nu wel de juiste fles

 
 difrax

 


 

Bovenstaande ervaring zijn onze ervaringen en zijn gebaseerd op de reactie van Elise op verschillende flessen en spenen. Het is niet onze bedoeling om in bovenstaand verhaal een merk of meerdere merken als slecht te bestempelen.